Sunday, February 15, 2009

Primul om Clonat ?

Unul dintre cei mai importanţi poeţi şi dramaturgi ai Rusiei, Aleksandr Puşkin, ar putea fi clonat, anunţă english.pravda.ru. La 172 de ani de la moartea acestuia, cercetătorii ruşi intenţionează să-l cloneze pe renumitul dramaturg.

Puşkin a încetat din viaţă în anul 1837. Poetul a fost împuşcat în apartamentul său din Sankt Petersburg, de francezul D'Anthes. Puşkin credea că D'Anthes ar fi avut o aventură cu soţia lui şi l-a provocat la duel.

Oamenii de ştiinţă au observat de curând pete de culoare închisă pe o canapea din piele expusă în muzeul Aleksandr Puşkin din Moscova. Cum respectiva canapea a fost adusă din casa poetului, cercetătorii au presupus că petele ar fi putut fi provocate de sângele curs din rana lui Puşkin, după ce acesta s-a duelat cu presupusul amant al soţiei lui.

Oamenii de ştiinţă au realizat deja analize ale respectivei pete. Astfel au descoperit că, într-adevăr, petele sunt de sânge care provine de la un bărbat. Din cauza vechimii acestora, vârsta bărbatului de la care provenea sângele nu a putut fi determinată.

Oamenii de ştiinţă intenţionează să compare sângele de pe canapea cu cel de pe vesta pe care poetul o purta în timpul duelului.

În cazul în care analize viitoare vor demonstra că petele provin de la sângele scriitorului, cercetătorii sunt hotărâţi să-l cloneze.

Biserica Ortodoxă Rusă şi-a exprimat deja dezaprobarea faţă de intenţia cercetătorilor de a-l clona pe Puşkin.

Poetul Aleksandr Sergheevici Puşkin s-a născut, la Moscova, pe 6 iunie 1799. Acesta este considerat întemeietorul limbii moderne ruse.

Sursa: Antena3.ro

No comments:

Post a Comment