Saturday, December 15, 2012

Ce înseamnă cu adevărat SFARSITUL LUMII din Calendarul Mayas

Se schimbă AND-ul uman?

Expertul în cultura mayaşă, Leonzo Barreno, susţine că teoria, foarte populară de altfel, potrivit căreia calendarul mayaşilor anunţă sfârşitul lumii pe 21 decembrie 2012, este greşită, scrie Daily Mail.

Acesta spune că data marchează începutul unui nou calendar. Barreno, care a emigrat din Canada în Guatemala în urmă cu 23 de ani, a fost învăţat chiar de bătrânii mayaşi să citească calendarele."Există două versiuni ale acestei poveşti. Cea despre care ştim cu toţi se referă la sensul apocaliptic care i s-a dat Numărătoarei Lungi, iar cea de-a doua versiune este cea mayaşă, pe care rar o vezi menţionată în media, deşi astă e adevărul". 

Friday, December 14, 2012

Rusia dezvolta un nou tip de racheta balistica intercontinentala

Racheta va putea face fata oricarui sistem de aparare antiracheta

 
Rusia dezvolta un nou tip de racheta balistica intercontinentala, a anuntat vineri generalul Serghei Karakaev, comandantul fortelor privind rachetele strategice.

"Aceasta racheta a fost creata folosindu-se si dezvoltandu-se la maxim tehnologia existenta (...), ceea ce reduce considerabil termenele si costurile legate de crearea sa", a declarat el, citat de agentiile ruse.

Generalul a precizat ca Rusia a lansat deja prototipuri ale acestei rachete in 2012, ultimul test datand din 24 octombrie, de la cosmodromul Kapustin Iar, din regiunea Astrahan (sud-vestul Rusiei).

"Rezultatele lansarilor efectuate arata faptul ca cei care au conceput (racheta) ... sunt pe calea cea buna", a adaugat el.

Pe viitor, aceasta noua racheta, care foloseste combustibil solid, le va inlocui pe cele existente, de a cincea generatie, precum Topol-M, a precizat comandantul.

Aceasta racheta va putea face fata oricarui sistem de aparare antiracheta, a asigurat el.

Thursday, December 13, 2012

Descoperiri stiintifice in anul 2012

Cu ce a progresat Omenirea in anul 2012


 Materialul cu cea mai mica densitate din lume:

Cu o densitate mai mica de un miligram pe centimetru cub (cam de 1000 de ori mai putin dens decat apa), acest material incredibil este atat de usor inca poate pluti deasupra unei papadii fara nicio problema.
In structura sa moleculara, oamenii de stiinta au folosit un exemplu din arhitectura: turnul Eifel din Paris. Faimosul obiectiv turistic a reprezentat sursa de inspiratie care a stat la baza acestei realizari stiintifice.

 Cipurile implantate in creier

Chiar daca suna mult prea "SF" pentru multi, cipurile implantate au deja rezultate pe maimutele care sunt folosite in laboratoare pentru teste. In viitorul nu prea indepartat oamenii se vor bucura de avantajele unor astfel de implanturi.
De la controlul asupra unor membre artificiale, pentru cei care au suferit amputari pana la obtinerea unor "informatii digitale" despre lucrurile care ne inconjoara printr-o simpla atingere: de la culoare, pret sau detalii despre un anumit produs.