Thursday, November 14, 2013

HDD He6 6 TB reinventeaza spatiile de stocare



Cel mai tare HDD Western Digital Ultrastar  6 TB


Daca pana acum circula un mit cum ca HDD-urile sunt etanse, acesta este acum realitate. Fortati de goana dupa cati mai multi TB, HGST, o companie ce produce solutii de stocare enterprise sub tutela Western Digital, a lansat un HDD ce este intr-adevar etans, si foloseste heliu in loc de aer pentru a putea oferi o capacitate de pana la 6 TB.

Modelul HDD Ultrastar se numeste He6 si foloseste o tehnologie numita HelioSeal. Densitatea Heliului este de sapte ori mai mica decat cea a aerului, astfel se reduce semnificativ forta de frecare a discurilor si implicit si acapului de citire/scriere. Acest lucru permite o forta a motorului mai redusa, si posibilitatea de a monta platanele discului mai apropiate unul de celalalt.

Astfel, Ultrastar He6 contine un numar de 7 platane, cu o densitate mai mare decat orice alt model de HDD existent pe piata.

Avand in vedere frecarea mai redusa, temperatura de functionare a acestuia este implicit mai mica iar zgomotul este si el semnificativ mai redus. HDD-ul are dimensiuni normale de 3.5 inci pentru a oferi compatibilitatea cu necesitatile serverelor, consuma aproximativ 5.3 W in idle si are o greutate de 630 grame.

Acest hdd Ultrastar este conceput pentru stocarea de tip cloud si pentru datacentere si va avea, desigur, un pret pe masura.

No comments:

Post a Comment